dimecres, 8 de juny del 2016

GRABACIÓ A LA RADIO

L'ARIADNA TINOCO I EL PAU CANAL VAN FER UNA EXPLICACIÓ DEL QUÈ HAVIA ESTAT PER LA COLLA DE 5È EL PROJECTE D'APADRINAR " LA CAPELLA DE SANT HONORAT " AQUEST CURS:

La colla de cinquè de l’escola El Vinyet, que som 36 infants i, juntament amb la Teresa, aquest curs hem apadrinat la capella de Sant Honorat.

La capella de Sant Honorat està situada prop de la nostra escola, a la partida de Sant Honorat, a la zona del vinyet de Solsona. La capella es troba a la dreta de la carretera de Solsona a Sant Llorenç, una miqueta més endavant del cementiri.

L’equip de gestió de l’escola va ser qui va decidir apadrinar aquesta capella perquè era una capella propera al nostra entorn .

Aquesta capella, és del segle XI i, per tant és d’estil romànic. Abans la gent de la zona anaven a la capella de Sant Bartomeu i va ser quan, després de la guerra va quedar destruïda i llavors es va anar a la de Sant Honorat. Hi ha molt poca documentació d’aquesta capella.

Hem treballat aquest estil arquitectònic: vam anar a visitar-la i després en vam buscar més informació al museu diocesà: allà ens van explicar moltes coses sobre aquest estil arquitectònic i vam fer comparacions amb el que havíem vist i escoltat i allò que tenia la nostra capella.

Ens ho vam passar molt bé amb en mossèn Bertrina, qui ens va explicar que totes les capelles tenen les mateixes característiques i que el que feia especial la capella de Sant Honorat és que té la porta cap al sud i totes les romàniques la tenen direcció nord; es creu que és perquè abans la gent es quedaven a xerrar una estona davant l’església i era on hi havia el sol.

Hem après també que la part on hi ha les campanes es diu ESPADANYA.

També que abans s’honorava a Sant Armengol , més tard, els forners van nombrar a Sant Honorat com el seu patró perquè donava pa a als pobres i llavors es va passar a honorar a Sant Honorat.

Ens ha agradat molt escoltar i compartir una sessió amb Mossèn Bertrina.

També ens ha agradat molt poder participar de la festa de Sant Honorat: el dia 29 de maig tot i que, al ser Corpus, molts de nosaltres no hi vam poder anar.

Ens quedem amb haver pogut treballar tots 36 alhora les mateixes activitats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

UN DIA A DIA A PETITS

AGENDA

LA REVISTA