dimecres, 16 de novembre del 2016

QUÈ FER AMB RETOLADORS VELLS? AQUAREL•LES DE COLORS!



Fa uns dies, vam pensar en aquelles coses de l'aula que ja començaven a estar gastades i no tenien cap ús per a nosaltres, incidint en la importància de la reutilització dels materials.
                  Les podríem fer servir uns dies més?
                 La resposta va ser, sí!     Però, com?
                A partir d'aquí,vam encendre la nostra bombeta de la imaginació!

Vam observar que a la classe teníem molts retoladors gastats, podríem donar-li un nou ús? Abans ens ensenyaven, que amb una gota d'alcohol podíem allargar-li l'ús. Però nosaltres, hem volgut anar una mica més enllà, reutilitzarem els retoladors vells, li extraurem la tinta per fer-ne aquarel·les líquides. Així tindrem un nou material per utilitzar en les idees creatives i d'inspiració que van sortint a l'espai.
Hem creat un contenidor on es poden dipositar els retoladors gastats de l'escola. Un cop hem tingut el contenidor una mica ple, hem començat la nostra tasca. Vam comprovar que els retoladors estaven ben gastats i els vam classificar per colors, això ens va ajudar a organitzar-nos. Un cop classificats, el procés és ben senzill: obrim/tallem els retoladors amb unes tisores o tenalles i extraiem la tinta o mina. Un cop hem extret la tinta (alerta perquè tenyeix força, es pot fer amb guants de làtex) la dipositem en una ampolla de plàstic Cacaolat, suc... o de vidre...(així també la reutilitzem) amb una mica d'aigua. Per a guardar l'aquarel·la un cop preparada, es poden reutilitzar els mateixos pots o ampolles de plàstic o vidre.

Després de deixar-ho macerar una bona estona, a mesura que passin els dies observarem que l'aigua va entravessant el filtre de la tinta i es va tenyint de color, gràcies el pigment que va expulsant. Aconseguirem unes aquarel·les més concentrades si retirem les tintes i les escorrem, també com menys aigua posem més concentrada serà l'aquarel·la.

I ja les tenim fetes, ben senzill.
Podem jugar a introduir aromes als colors, jugant amb diverses combinacions aromàtiques. Així convidem l'olfacte a participar en l'acte creatiu. 
  
                                                                   Ara toca provar-les!

Ens ho vam passar d'allò més bé.
Hem observat que encara que els retoladors no pintin, els sentits ens enganyen, encara pinten, hi ha tinta! Estem contents, hem elaborat les nostres pròpies aquarel·les líquides reciclant les tintes dels retoladors gastats, tot el que pintem amb elles, serà ben especial.
Un altre dia ens endinsarem en un nou repte, aconseguir fer aquarel·les florescents, i treballar-ho amb la llum negra. Ens en sortirem?....

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

UN DIA A DIA A PETITS

AGENDA

LA REVISTA