dijous, 1 de desembre del 2016

LA PINTURA DÓNA VOLTES, VOLTES I MÉS VOLTES.....



Ens inspirem en DAMIEN HIRST. D.Hirts va dedicar-se a transmetre els seus pensaments i emocions emprant diferents pràctiques: els seus Spins paintings (pintures gegants giratòries) superfícies circulars on la pintura s'escampa en girar i els seus Espots paintings (pintures de punts), grans superfícies amb punts acolorits.
 

Nosaltres hem volgut imitar una de les seves tècniques,"Spint art" "la pintura centrifugada". Aquesta tècnica consisteix a tirar pintura dins d'un plat giratori, en caure, la força centrífuga fa que la pintura s'estengui cap a la superfície produint un dibuix multicolor.
Inspirant-nos en aquesta tècnica, "Spint art" hem volgut experimentar amb la pintura i amb una centrifugadora d'enciam. La nostra proposta se centra en el nostre propi control i decisió, mostrant les nostres emocions, sentiments i personalitats mitjançant la força centrífuga, (comencem a percebre que els colors "ens parlen" ens donen informació, ens ajuden a transmetre i interpretar el nostre entorn a través dels sentits).

Cada un de nosaltres ha escollit tres colors, tres colors segons les preferències del moment, sobre el nostre estat d'ànim i gustos. Un cop escollits, vam tirar gotes de pintura a una cartolina circular ( simulant els cercles de colors de l'autor), després vam fer girar la nostra centrifugadora segons el nostre estat d'ànim, com més força (ràbia, tristesa, enuig, culpabilitat, por, enfadat... ) fèiem girar el plat més estesa quedava la pintura i a la inversa, com més a poc a poc (tranquil·litat, alegria, il·lusió, sorpresa, amor...) el fèiem girar, menys es barrejaven les gotes de pintura.
A la vegada hem volgut experimentar que la força giratòria mostra un rerefons, pot tenir una intencionalitat i, a vegades no depèn de l'atzar. De manera que, el control depenia de cadascú.
Després de donar-li voltes, voltes i més voltes al cap i a la centrifugadora...... Aquí teniu la mostra dels nostres punts centrifugats.












Què sentiu en observar la nostra obra? Què us suggereix? Percebeu el nostre amor, tristesa, tranquil·litat, ràbia, ira, por, alegria, preocupació, enyorança, indiferència, culpa, ferides, dolor, creativitat, nerviosisme, divertiment, il·lusió, curiositat.....



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

UN DIA A DIA A PETITS

AGENDA

LA REVISTA